Kamillából Kamillakert, majd Kamillakertből Kamilla…merre vezetett az utam, hol a kikötő

Bedőné Károly Judit

7 év telt el az első blogbejegyzésem óta, melyet mindösszesen 1 követett. Majd most, 7 év után úgy éreztem egy kicsit leporolom a weboldalamat, szavakba öntöm a gondolataimat, leírom azt az ívet, mely ez alatt a 7 év alatt formálta az utamat.

A korábbi bejegyzésekben röviden már bemutattam hogyan is indultunk, indultam el a Kamillakert Komplementer Központ útján. Családommal 2016 nyarán kezdtük el megvalósítani álmunkat, melynek köszönhetően 2017 január 28-án nyitottuk meg kapuinkat Kamillakert Komplementer Központ névvel Kozármislenyben a Kossuth utca 3. szám alatt. Kezdetben célunk egy olyan család- és gyermekbarát közösségi hely és funkció kialakítása volt, mely a helyi értékeken alapszik, de egyben hiánypótló is. Nagy sikerrel szerveztük meg minden nyáron horgásztáborunkat, sok kozármislenyi iskolás gyermek járt hozzánk szakkörre és/vagy különórákra. Szerettem ezt az időszakot, szerettem gyerekekkel foglalkozni, kinyitni számukra lehetőségeket. De ezen változtattunk, változtattam. Visszagondolva talán a legerősebb negatív befolyás a COVID vírus megjelenése volt, mely alapjaiban változtatott az ilyen típusú tevékenységeken, ezért ez én utamon is. Ezek a környezeti behatások, illetve az ezt lekövető egyéni fejlődésem, érdeklődésem az évek alatt egyre inkább a természetgyógyászat irányába terelte fókuszomat, mely lassan teljes mértékben átalakította a tevékenységemet és egy új világot nyitott ki számomra.

A korábban már megszerzett ismereteimet elkezdtem mélyíteni, más irányzatokba kóstoltam bele, sokszor, amit többes számban kezdtünk, néha egyes számban folytattam, vagy fejeztem be. Szakmai utamat és fejlődésemet családom és barátaim mindig támogatták, új kollégákkal, teljesen új irányzatokkal is megismerkedtem közben. Sok részlet változott, formálódott ezen az úton, de az irány teljesen egyértelműen kirajzolódott. A Kamillakert Komplementer Központ átalakult, teljes mértékben a természetgyógyászat és a hozzá szorosan kapcsolódó területek irányában köteleződtem el.

Nagyon szerencsésnek érzem magam, hiszen a változás ellenére továbbra is álmom megvalósításán dolgozom, de már egy tisztább és egyértelműbb irányban teszem ezt. Hiszem, hogy egészségünk talán az egyetlen olyan értékünk, melyet nem pótolhatunk mással, ezért tennünk kell érte.

Szerencsésnek mondhatom magam, mert a nehézségek és a változási, változtatási "kényszer" olyan utakra terelt, melyek újabb ajtókat nyitottak ki számomra. Olyan ajtókat, melyeken gyermeki izgalommal mentem, megyek be és tanulhatok újabb és újabb módszereket, tapasztalhatok újabb és újabb élményeket. Ezek közben pedig minden nap úgy érzem, hogy egy újabb puzzle darab kerül a helyére a teljes képben, mely segít megérteni saját magamat, közvetlen és közvetett környezetemet egyaránt. Kinyílt az a világ, mely minden nap egy csodát rejt, melyet most már nehézségek mellett is jól tudok megélni. És az út, mely idáig vezetett, minden göröngyével együtt, vezet tovább abba az irányba, ahol úgy érzem megérkeztem, szeretem az életem, szeretem a családom és a barátaim, szeretem a munkám.

Visszagondolva, mind a magánéletemben, mind a munkámban olyan elágazásokhoz érkeztem az elmúlt 7 évben, melyekben mindig volt egy jó megoldás lehetősége, vagy egy visszaterelő út, mely lehetőséget biztosított az újratervezésre. Csodás volt ez az időszak a kanyarokkal és kitérőkkel együttesen is, mert azokból is olyan értékeket vihettem tovább, melyeket nem spórolnék meg a mai tudásommal sem. Most úgy érzem megérkeztem. Megvan az irány minden téren, bátran mehetek előre. Csodás folyamat ez, ahogy bizonyos életkorba érve az ember mennyi mindent másképp lát, hogy tudja beépíteni a megéléseit, tapasztalásait.

Az úton szerzett tapasztalásokkal és tanulmányokkal hiszem, hogy mélyítettem azt a tudást, mellyel mind emberileg, mind szakmailag természetgyógyászként jobban tudom segíteni a hozzám fordulókat. Továbbra is a reflexológia maradt a legfőbb és legszeretettebb egyéni terápiás szolgáltatásom, de a praxisomban - és a párhuzamosan folytatott tanulmányaimban tapasztaltak alapján - személyre szabottabbá vált. Azt tapasztaltam sok-sok szakemberhez és orvoshoz hasonlóan, hogy a test jelzései tükrözik a lélek jelzéseit. A gyógyításhoz, gyógyuláshoz nem elég fizikai szinten kezelni a reflexpontokat és zónákat, kezelni kell az egyént, az egyéni lelki állapotot, elakadást is. Csodálatos az emberi test, minden apró sejtjével együtt egy mérnöki precizitású csoda, melyet egy megfoghatatlan és titkokat rejtő erő, a lélek irányít. Csodálatos kihívás megismerni egy másik embert, segíteni a testi – lelki egyensúlyának visszaállítását és megtartását. Ez az én utam, ebben szeretném minél több ember életét segíteni, melyhez egyéni terápia kidolgozásán munkálkodom. De erről majd egy következő bejegyzésben írok, nemsokára.

Addig pedig nagy kiváltságnak érzem mindezt, ahová eljutottam, akik körülvesznek, és folytatom az utam az álmaim irányába...