Kicsit másképp...

A Kamillakert Komplementer Központ átalakult, melyhez az első nagyobb impulzust a COVID vírus megjelenése adta. A korábbi terveinken, terveimen alakítani kellett. Először azt gondoltam kicsit másképp, de folytatni tudom, folytatni fogom, amit elkezdtünk. Nagy mértékben maradt is a fókusz, de mégis kicsit másképp ...

   Másképp, mert rengeteget tanultam az elmúlt években önszántamból és akaratomon kívül az eseményeknek, az élethelyzetnek, az életkoromnak, és még sok-sok más tényezőnek köszönhetően. Ismereteim és önismeretem mélyítése újabb komplementer terápiák és természetgyógyászati módszerek felé sodort, melyek mellett kinyíltak ajtók és ablakok a pszichológia, a life coaching, vagy akár a generációkutatás irányában is. Minden új, vagy régi, de még általam nem ismert tudásanyagot nagy lelkesedéssel sajátítok el és adok tovább az arra nyitottak számára. Ezek azok az impulzusok, melyek hiszem, hogy építenek minket és segítik utunkat.  

   Másképp, mert a csoportos foglalkozásokról teljesen átkerült a fókusz az egyéni terápiára. Elsősorban természetgyógyászként mélyítettem tovább mind tudásom, mind praxisom, melyet jelenleg egyéni terápia keretében lehet igénybe venni. Továbbra is a reflexológia maradt a legfőbb és legszeretettebb egyéni terápiás szolgáltatásom, de a praxisomban- és a párhuzamosan folytatott tanulmányaimban tapasztaltak alapján személyre szabottabbá vált. Azt tapasztaltam sok-sok szakemberhez és orvoshoz hasonlóan, hogy a test jelzései tükrözik a lélek jelzéseit. A gyógyításhoz, gyógyuláshoz nem elég fizikai szinten kezelni a reflexpontokat és zónákat, kezelni kell az egyént, az egyéni lelki állapotot, elakadást is. Ebben is segítem pácienseimet a megszerzett tudásommal, illetve amennyiben szükséges megfelelő szakember bevonásával.

Másképp, mert az egyéni terápiával bezárult egy szeretett korszak. A korábbi gyerektáborokat, foglalkozásokat fel kellett adnom, mely szomorúvá tett. Ezért úgy döntöttem, hogy az összes ehhez kapcsolódó képet, cikket, írást és emléket megtartok a weblapomon (Galéria menüpont alatt). Talán csak magamnak, talán a szülőknek, talán a már egyre nagyobb, felnőtté váló gyerekeknek. Szép emléknek.